paard grondwerk

EquiPlay Natural Horsemanship materialen

Doe jij veel aan grondwerk of rijden zonder bit, dan is EquiPlay de perfecte shop voor jou. EquiPlay biedt het grootste assortiment aan Natural Horsemanship materialen van Nederland. Producten die je er kan vinden zijn; leadropes, versierde touwhalsters, sticks, strings, teugels, barebackpads, bitloze hoofdstellen, neckropes, speelmateriaal, longeerlijnen en lange teugels, clips, touw en leertjes.

Bij sticks en strings dacht ik even huh wat is dat… Een paarden stick wordt gebruikt als verlengstuk van je arm. De stick is een stevige glasfiber stok, die nauwelijks buigzaam is. Aan het ene uiteinde zit een rubber handvat, aan de andere kant een duurzaam nylon lusje om de string aan te bevestigen. Een paarden sting wordt vooral gebruikt als verlenging van je stick, maar heeft nog 1001 andere toepassingen. Een groter bereik van de stick is erg handig, wanneer je op iets grotere afstand met je paard aan het oefenen bent. Ook kun je met stick en string je paard heel goed laten wennen aan beweging rond zijn lichaam en aanraking op plekken waar je zelf niet veilig bij kunt komen (bijv. achterbenen).

Wil jij  met grondwerk beginnen? Dan is dit EquiPlay Startersset – Basis een mooie start met;

  • 12ft leadrope Best Quality met naar keuze een musketonhaak of een twistlock (sluiting die door Parelli geadviseerd wordt)
  • Touwhalster basic met de officiële fiador knoop
  • De stevige glasfiber Stick van 1.20m lang
  • Een string om de stick compleet te maken, in dezelfde kleur als het halster

grondwerk

Nog meer paradepaardjes...