dierenprint luipaard

Het blijft leuk Dierenprints in de Ruitersport

Het blijft leuk de dierenprints in de Ruitersport. Tover je paard of pony in een sneeuwluipaard, luipaard of zebra print.

Wist je dat?

Sneeuwluipaard prooi of roofdier
De vacht van de sneeuwpanter is lichtgrijs en neigt soms iets naar geel. Hij heeft zwarte vlekken op zijn lijf. De vacht is dik en zijdezacht en de ronde kop is relatief klein. De sneeuwluipaard is een van de meest mysterieuze roofdieren ter wereld. Maar hij wordt ernstig bedreigd in zijn voortbestaan. Wereldwijd zijn er nog maar zo’n 5.000.

Luipaard of panter
De grondkleur van de luipaard is zandgeel of lichtbruin, de vacht is bedekt met veel zwarte vlekken. Op het lichaam en de bovenste helft van de poten zijn deze vaak gegroepeerd met bruine vlekken in rozetten. Zelfs de staart is gevlekt. Bij de luipaard komt regelmatig een zwarte vorm voor: een soort albino, maar dan precies omgekeerd. Deze zwarte panters zijn dus geen aparte soort, maar een variatie van de luipaard.

Zebra
Elke zebra heeft een uniek strepenpatroon. De strepen lopen bij alle soorten verticaal. Behalve rond de poten, waar ze horizontaal lopen. Zijn zebra’s zwart of wit? In het westen dacht men aanvankelijk dat zebra’s witte dieren waren met zwarte strepen, aangezien de dieren een witte buik hadden. Embryologisch onderzoek toonde echter het omgekeerde aan: zebra’s zijn zwarte dieren met witte strepen. De huid van een zebra is dus zwart – ook onder de witte strepen.

Wil jij ook dierenprintjes voor je pony of paard. Bekijk de leuke collectie bij Horseshop International.

dierenprint snowleoparddierenprint zebra

 

Nog meer paradepaardjes...