layla shetlandpony mufasa

Layla met Shetlandpony Mufasa op het KNHS Regiokampioenschap springen Zuid-Holland.

Na storm Ciara, Dennis en Ellen was het eindelijk zover, zondag 8 maart 2020 het KNHS regiokampioenschap springen Zuid-Holland. Layla doet mee in de categorie A/B pony’s, klasse B springen. Ze moet met haar pony Mufasa als 1e starten om 9.00 uur en om 8.45 parcours verkennen. De wedstrijd vond plaats bij manege Hillegom, voor ons een uur rijden, dus vroeg op!

Om 8 uur kwamen we aan, uitladen nog wat poetsen en opzadelen. Het uitgebreid poetsen en wassen hadden we de dag ervoor al gedaan, ook het vlechten. We maken dan zijn lange zwarte manen aan beide kanten een hengstenvlecht en zetten deze vast met naald en draad.  

Om 8:15 zat Layla op haar pony Mufasa, klaar om te gaan inrijden. Het was druk in de bak want pony maat A t/m D was aan het inrijden voor het B springen. Om 8:45 mochten we allemaal parcours lopen. Een mooi spring parcours met verschillende hindernissen.

En om 9:00 mocht Layla met Mufasa als 1e starten. Ze reed een heel goed rondje! Maar helaas ging er bij hindernis 7 een balkje af. Resultaat 65 punten en 4 strafpunten. In totaal een mooie 3e plaats op het KNHS regiokampioenschap springen Zuid-Holland en 2e reserve voor het KNHS kampioenschap springen. Bekijk de volledige uitslagen op de KNHS Zuid-Holland website.

De sfeer op de wedstrijd was heel erg goed en gezellig. We hebben een hele leuke dag gehad en zijn trots op het resultaat!

photo credits: Boelo Meijer

Nog meer paradepaardjes...