Sofia samen met shetlandpony Mufasa geselecteerd voor het TTC Talententeam 2022

Sofia van de Watering is met shetlandpony Mufasa, stamboom naam Haifield v.d. Megchelshof, geselecteerd voor het TTC Talententeam 2022!

In april ontvingen wij een mail dat Sofia gezien het huidige wedstrijdniveau in aanmerking kwam voor deelname aan de selectiedag voor het dressuur van het Talenten Trainings Centrum Zuid-Holland. Super leuk!

Op 14 mei 2022 was de selectiedag op het terrein van de Develruiters te Heerjansdam. Je pony moest mooi gevlochten zijn en zelf moest Sofia een witte rijbroek, aansluitende bovenkleding aan en natuurlijk een goedgekeurde veiligheidscap op. Het startnummer moest duidelijk aan het hoofdstel worden bevestigd of aan je sjabrak. Losrijden kon je achter de rijringen en op de aangegeven tijd ging je de ring in. Je rijdt geen proef maar volgt de aanwijzingen van de trainers op.

Per 4-tal ging ging Sofia met Mufasa de bak in. In de rijbaan waar Sofia in reed stonden Mathie Boomaars en Barbara Koot. Zij keken bij de pony naar rechtgerichtheid, ontspanning, regelmaat van de gangen en verbinding en bij de ruiter naar houding en zit, balans, ontspanning en de inwerking/gegeven hulpen. Maar voornamelijk werd gekeken naar Happy Athlete, spanning/ontspanning (ogen oren, onderrug staart) en plezier!

Als je was geselecteerd voor het TTC Talententeam 2022 kon je in de avond een telefoontje verwachten… En ja hoor! We kregen een telefoontje van Barbara Koot dat Sofia met Mufasa bij het team zit :)

Maandag avond 16 mei was de introductie avond. Er is een groepsfoto gemaakt door Henriette Korner-de Monchy. Aansluitend een introductie van Jan de Vries en Barbara Koot heeft een presentatie gegeven over het talentenplan en het welzijn van je paard/pony. Ineke Eekhof heeft nog wat huishoudelijke zaken toegelicht.

Sofia krijgt nu een aantal trainingen van Barbara Koot, Bob Tenwolde, Jolanda Bevelander en Mathie Boomaars. Verder krijgt het TTC team nog informatieavonden over o.a. Fysiotherapie – Marty van Mourik Heerjansdam en dierenarts Frank van Leeuwen. Het hele team krijg een TTC Talententeam 2022 jasje. En gaan nog naar het CHIO waar ze een mediatraining van Anita Lussenburg krijgen. En natuurlijk een leuke dag op het CHIO beleven.

Super leuk! Sofia heeft er heel veel zin in :)

Zie ook het artikel op de KNHS Zuid-Holland site:
TTC Zuid-Holland selecteert 15 dressuurtalenten en 7 springtalenten

Nog meer paradepaardjes...