shetlander bixie

Bixie AA en A met shetlander Santana en een mooie medaille gewonnen

Zondag 27 april had Layla weer een Bixie wedstrijd. Deze was georganiseerd door de Palensteynruiters en vond plaats op Manege Hestar in Leidschendam. Eerst naar de manege om shetlander Santana mooi te maken voor de wedstrijd. Daarna de trailer in, en wonder boven worden liep hij daar in 1x gewoon in. Aankomend in Leidschendam stond een jongen goed het verkeer te leiden voor de trailers. Even inrijden in de binnenbak… Santana had er zin in en liep goed door, soms zelfs een beetje te snel.

De Bixie start, eerst de AA proef. Mijn dochter Layla en shetlander Santana deden het erg goed. Op het einde van de proef moet je stil staan, afstijgen, je pony enkele passen voorwaarts leiden en dan weer opstijgen. Maar oohhh wat kan Santana slecht stil staan met het opstijgen, dus hij liep steeds weer wat passen. Daarna de Bixie proef A, een iets moeilijkere proef. Maar eigenlijk ging deze proef nog beter dan de eerste.

Met de prijsuitreiking kregen Layla en shetlander Sanatana een mooie grote zilveren medaille met een rood-wit-blauw lint eraan en een gekleurde rozet. Daarna terug gereden en nog een cadeau voor Sanatana want vanaf die dag staat hij niet meer op stal, maar weer lekker 24 per dag op de wei.

 

shetlander

Nog meer paradepaardjes...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.