paardentrailer

Tips voor de aankoop van een paardentrailer

Een paardentrailer kan je vaak veel vrijheid geven als je in het bezit bent van een paard. Je kan je paard makkelijk vervoeren over grote afstanden zonder dat het paard al te veel stress ondervindt. Wellicht heb je nog helemaal geen paardentrailer in bezit, maar ben je wel van plan om er een te kopen. Dan geven wij van autoscout24 jou een aantal tips mee bij het kopen van een paardentrailer.

Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen weinig verstand hebben van paardentrailers en dat het vaak een impulsieve aankoop is. Echter is het zo dat veel paardentrailers ernstige gebreken vertonen en dit kan nare gevolgen hebben. Om dit allemaal te voorkomen adviseren we je de volgende punten in je achterhoofd te houden.

  • Kijk op internet rond en bekijk wat voor opties er zijn. Probeer zo veel mogelijk informatie in te winnen en bekijk wat de mogelijkheden zijn. Als het mogelijk is neem dan een erkend persoon mee die jou helpt bij je beslissing. Vaak kunnen deze vakmensen je goed helpen.
  • Het is daarnaast verstandig om te kijken wat voor type trailer je nodig hebt, qua formaat, kwaliteit en zeker ook de prijsklasse.
  • Kijk altijd of er een onderhoudsboekje aanwezig is, om te zien hoe de trailer is onderhouden. Een trailer is niet zomaar een aankoop, dus het zou vervelend zijn als er nog een hoop aan gesleuteld moet worden. Hoewel een keuring voor een paardentrailer nog niet verplicht is, zou het toch fijn als de trailer regelmatig gecheckt is op eventuele gebreken.
  • Onderhoud is enorm belangrijk. Ligt er een houten vloer in? Kijk dan altijd even of je geen houtrot ziet. Dit kan hele vervelend de gevolgen hebben voor je paard en misschien wel jezelf. Gezondheid en veiligheid van je paard en jezelf staat immers voorop.
  • Check de verlichting. Het zijn niet de grootste kosten als de verlichting niet werkt, maar het is toch fijn als dat van te voren al in orde is.
  • De klep is ook een belangrijk onderdeel. De klep mag geen sporen van rottend hout of ernstige slijtage bevatten. Kijk hier dus goed naar!
  • Tot slot kijk goed naar de banden of deze nog voldoende profiel hebben en nog niet versleten zijn. De banden van de trailer krijgen namelijk veel te verduren.

Mocht je op zoek zijn naar meer informatie over een paardentrailer. Kijk dan bij autoscout24 verder.

Nog meer paradepaardjes...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.