shetland pony mufasa

Sofia met pony Mufasa reservekampioen KNHS Regio Zuid-Holland Outdoor 2021 Springen pony’s.

Sofia is met shetlandpony Mufasa (sportnaam), officiële NSPS Stamboom naam Haifield v.d. Megchelshof, reservekampioen springen regio Zuid-Holland geworden. De KNHS Regio Zuid-Holland Outdoor 2021 regiokampioenschappen springen pony’s waren op zaterdag 17 juli 2021 in Hoek van Holland bij Manege De Nieuwe Oranjehoeve.

Sofia start met haar A-pony Mufasa in de Klasse B. Het 1e parcours is rijstijl met barrage, het 2e parcours rijstijl zonder barrage. Sofia sprong met Mufasa het 1e rondje foutloos en binnen de toegestane tijd. Dan moet je daarna direct een barrage rijden. Een barrage bestaat uit minder hindernissen dan het oorspronkelijke parcours en moet in een korte tijd worden afgelegd. Super spannend, maar Sofia reed met pony Mufasa een mooie snelle ronde en ook de barrage was foutloos! Toen het 2e rondje pony springen en ook deze was weer foutloos. Het springen op rijstijl betekend dat je stijlpunten krijgt voor de wijze van rijden, de houding en zit en de algemene indruk. De nummer 1 had meer stijlpunten vandaar dat Sofia met pony Mufasa reservekampioen dus 2e zijn geworden.

Door de cororna hebben we niet vel tijd gehad om te oefenen. 3 Juli zijn we gaan springen in Waddinxveen bij Ruitersportvereniging Reigersburgh. Het 1e rondje ging heel goed maar helaas een balkje bij hindernis 9. Het 2e rondje was wel foutloos. Toen dus het 1e winstpunt is het B springen gehaald! Op 27 juni zijn we wezen oefenspringen in Heerjansdam bij L.R. & P.C. de Develruiters. Alle 2 de rondjes balkje eraf, wel veel stijlpunten gekregen! We dachten eindelijk dat er vandaag wel een balkje af zou gaan. Maar gelukkig foutloos!

Shetlandpony Mufasa (sportnaam), officiële NSPS Stamboom naam Haifield v.d. Megchelshof is officieel van Sofia haar zus; Layla van de Watering. Layla is in maart 2020 3e geworden bij de KNHS regiokampioenschap springen Zuid-Holland Indoor.

Trots op Sofia en pony Mufasa!

shetland pony mufasa

Nog meer paradepaardjes...