wintec

Wintec 500 zadel voor Santana en Layla

We hebben een nieuw zadel gekocht een Wintec 500, het meest populaire kunststofzadel met lederlook. We hebben speciaal dit zadel gekocht voor omdat deze anatomisch gevormd zadel is ontwikkeld voor jonge ruiters en pony´s. Het zadel helpt de ruiter een perfect positie aan te nemen.

Maar van het Pinokkio zadeltje wat we hadden naar een echt zadel was best een stap. Layla is niet zo groot en kon met het platte boomloze zadel eindelijk beter met haar benen Santana aandrijven. Met het Wintec zadel zit ze toch weer een stukje hoger. Ook is het zadel nog erg stug door de nieuwheid. Ik kon maar niet goed wennen aan het nieuwe zadel. Maar Layla’s houding is veel beter in het mooie Wintec zadel.

Het zadel heeft standaard een zwarte boom. Nadat wat mensen ernaar hebben gekeken bleek dat het zadel te krap bij de schouders zat en dat we 1 boom ruimer moesten. Dus hebben we er een blauwe wintec boom in gedaan.

Afgelopen zondag kon Layla eindelijk rijden met haar Wintec zadel. Wat springen en dressuur… Maar ik vond het zadel toch nog niet mooi zitten en riep er wat mensen bij om te kijken. Ik vroeg Layla een rondje in galop te gaan. Opeens scheurde Santana in ren galop de bak door. Iedereen stond vol schrik en we probeerden Santana tot rust te krijgen. Dat lukte niet, Layla vond het eng! Na 6 super snelle rondjes viel Layla eraf, of beter gezegd ze liet zich vallen. Wat super goed van haar was!

Al met al bleek later dat het zadel naar voren was geschoven en dat daardoor Santana geïrriteerd was. Dat wilde hij van zijn nek / rug af hebben. De zwarte boom was te krap, de blauwe misschien net iets te ruim. We gaan nu een staartriem erbij doen. Je denkt ik koop een nieuw zadel, maar wat is dat nog moeilijk!

pinokkio zadel wintec 500 zadel

Nog meer paradepaardjes...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.