Pech geen Jong KNHS Zuid-Holland Competitie meer voor Layla met haar super shetlander Mufasa.

Maanden geleden hoorden we over de Jong KNHS Zuid-Holland Competitie. Wat super leuk! De competitie bestaat uit vier outdoor selectiewedstrijden in de maanden april en mei en een finale tijdens de Jong KNHS Zuid-Holland Horse Experience op 7 juli in (De Develruiters) Heerjansdam.

Toen je kon inschrijven ging dat zo super snel dat 7 april – DPC & RV De Prins, Manege Prinsenstad te Delft en 5 mei – Hippisch Centrum Dordrecht al gelijk vol zaten. Maar Layla kon met haar pony Mufasa gelukkig nog inschrijven voor 21 april – RV Maasdijk en Omstreken, Hoek van Holland en 26 mei – RV Prinsenhofruiters, Hazerswoudedorp.

Layla doet met Mufasa mee met 2 van de 4 selectiewedstrijden en leuk want als combinatie kan je minstens 2 wedstrijden te rijden om kans te maken te maken op een plekje in de finale. Voor de zekerheid dacht ik, ik stuur nog een mail naar Dordrecht, misschien is er toch nog een plekje vrij. En ja hoor, ook daar kan ze met haar pony starten. Dus kunnen ze als combinatie 3 wedstrijden van de 4 meedoen, super leuk!

We hebben de uitslagen van Delft op de voet gevolgd. Jeetje over het algemeen lage punten dus strenge jury dachten we nog. Goed trainen voor de Jong KNHS selectiewedstrijd Hoek van Holland!

1e Paasdag, zondag 21 april was het zo ver. Een super mooie zonnige dag. We waren, vanwege het mooie weer, nog bang voor files naar het strand maar dat viel heel erg mee. Mijn dochter heeft 2 mooie proeven gereden (in de ogen van haar  moeder). Maar net als in Delft een strenge jury! Haar punten vielen tegen! Afgelopen jaar heeft ze altijd wel haar winstpunten gereden in de B, ze staat op een totaal van B+20 (zie hier alle uitslagen). Op de 2 proeven helaas geen winstpunten, maar veel opmerkingen waar ze aan kunnen gaan werken in de trainingen. En een super leuke dag gehad! Op naar de volgende in Dordrecht, nu al zin in! Bekijk de uitslagen en volg de Jong KNHS op Facebook.

Maar toen…. woensdag 24 april. Ik wordt gebeld door een vriendin van mijn dochter. Ze waren samen op de fiets op weg naar de manege. Er kwam een tegenligger dus ze gingen wat dichter bij elkaar fietsen. De sturen komen tegen elkaar aan en ze vallen. Mijn dochter Layla komt heel lelijk ten val. Toen ik aankwam was de ambulance er al. Haar paardrijsok en paardrijbroek waren opengeknipt en haar onderbeen zag er niet goed uit. We gaan snel naar het ziekenhuis.

Layla haar onderbeen is op 2 plekken gebroken. Wat een pech! Ze zit tot aan haar bovenbeen in het gips. Voorlopig niet paardrijden, en helaas moeten we de Jong KNHS wedstrijden annuleren…..

We wensen iedereen veel succes in de Jong KNHS Zuid-Holland Competitie.

Volg de JONG KNHS Competitie op Facebook
Volg Layla met super shetlander Mufasa op Instagram


Nog meer paradepaardjes...