BR zadel tekna pony

Voor de jonge ruiter: TEKNA® pony veelzijdigheidszadel

Speciaal voor de jongste ruiters heeft Tekna een pony veelzijdigheidszadel ontwikkeld. De basis van dit lichtgewicht zadel bestaat uit een flexibele Quick Form® boom waarmee het kopijzer in de breedte aangepast kan worden aan de pony. De boom is overtrokken met het Tekna Quick Clean® materiaal dat nauwelijks te onderscheiden is van echt leder. Het materiaal geeft grip, is uiterst comfortabel voor zowel pony als ruiter en is bijzonder onderhoudsvriendelijk. Het zadel kan gewoon gereinigd worden met water en heeft verder geen verzorging nodig.

Ook de latex/wollen kussens kunnen aangepast worden aan de rug van de pony. Het brede kussenkanaal zorgt ervoor dat de ruggengraat van de pony vrij blijft. Het zadel geeft voldoende steun door de stevige kniewrongen. Deze kniewrongen zijn afneembaar en verwisselbaar en ook de singelstoten zijn makkelijk vervangbaar.

Om de ruiter meer houvast te geven in het zadel, is het zadel voorzien van een handgreep. Deze greep is tevens handig om het zadel te dragen. Aan de achterzijde is het zadel voorzien van een oog, waaraan de staartriem bevestigd kan worden. Door het materiaal en de maataanpassingen die gedaan kunnen worden is het een ideaal zadel voor een pony en zijn jonge ruiter.

Het pony veelzijdigheidszadel is verkrijgbaar in ZWART in de maat 15,5”/MW.

Nog meer paradepaardjes...